Region

Srbija - sve izvjesniji vanredni parlamentarni izbori

BEOGRAD- Srpska napredna stranka /SNS/ ubjedljivo je pobijedila na lokalnim izborima u tri opštine u Srbiji, a analitičari ocjenjuju da su vanredni parlamentarni izbori iduće godine sve izvjesniji.

izvor: Agencije

Naprednjaci su pobijedili na izborima u opštinama Voždovac, Odžaci i Kostolac, a prvi rezultati pokazuju da će moći samostalno da formiraju lokalne vlasti, dok je Demokratska stranka doživjela fijasko osvojivši manje od 12 odsto.

Pobjedom na ovim izborima, naprednjaci su skinuli sa vlasti demokrate u Odžacima i socijaliste u Kostolcu.

Funkcioner SNS-a i predsjednik parlamenta Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su rezultati ovih izbora pokazali da je pravi trenutak za vanredne izbore.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da poštuje pozive stranačkih kolega za vanredne izbore, ali da oni nisu prioritet, mada će o tome biti razgovora unutar njegove stranke.

Najveće iznenađenje u beogradskoj opštini Voždovac je priredila Socijaldemokratska partija Srbije Rasima LJajića, koja je prešla cenzus, dok su socijalisti osvojili više od osam odsto, a Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice nešto više od šest odsto, dok cenzus nije prešao LDP.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog