Kultura

Novi album grupe Sopot zaplovio "energetskim morem" (video)

Treći studijski album grupe Sopot pod nazivom Sopotnik danas je „lansiran“ iz studija na svoje prvo putovanje.

izvor: Frontal

Album sadrži devet muzičkih hibrida, pjesama nastalih miješanjem elektro roka sa dramendbejsom, regeom, dabom. Sve numere snimljene su i finalizirane u Digital Boyler Studio u Banjaluci tokom ove godine, osim bonus pjesme koja je 2012. snimljena u Studio MC Pavarotti u Mostaru. Album je objavila novoosnovana izdavačka kuća Koliba, koja ovom prilikom predstavlja svoje prvo izdanje.

Na zvaničnim internet stranicama i društvenim mrežama benda i izdavača, ljubitelji Sopota mogu premijerno preslušati kompletan album, te pogledati nedavno najavljeni video spot za pjesmu Energetsko more. Režiju i montažu spota potpisuju Miloš Gojković i Staša Tomić iz Beograda. S obzirom na svjetski trend digitalizacije muzike, fanovi svoj CD Sopotnik mogu da naruče na zvaničnoj internet stranici Kolibe, dok će digitalno izdanje za evropsko i svjetsko tržište biti dostupno u prodaji početkom iduće godine na svim značajnim internet prodavnicama kao što su Amazon, iTunes, Beatport.

Prve koncertne premijere zakazane su za 27. decembar u Banjaluci u Klubu studenata Banjaluka (KSB) i dan kasnije u klubu Fluc u Beču. Nakon toga slijedi Sopotnik Turneja 2014, u okviru koje će bend svirati u svim većim regionalnim i evropskim centrima.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog