Region

Romska djeca simuliraju povrede bacajući se pred auta

BEOGRAD - Romska djeca, koja na ulicama Beograda brišu šoferšajbne automobila zaustavljenih na semaforima, odnedavno su počela da simuliraju povrede, bacajući se ispred vozila, da bi potom iznudili novac od preplašenih vozača – saopštio je Beogradski sindikat policije i policijskih starješina.

izvor: Srna

U saopštenju se navodi da se djeca bacaju pored ili ispred vozila koja usporavaju pred semaforima, kako bi potom ucjenjivali vozače da ima daju krupniju "lovu", nego što bi to zaradili brisanjem šoferšajbni.

Iz sindikata upozoravaju da se tu nađu i stariji Romi koji "asistiraju" navodno povrijeđenom dječaku, iznuđujući novac od vozača koji je u panici da je povrijedio dijete.

U saopštenju se podsjeća da se takav slučaj desio policajcu, članu ovog sindikata dok se vozio privatnim automobilom, kada je romski dječak, u pokušaju simulacija saobraćajne nezgode, zaista polomio nogu.

Policijski sindikat ocjenjuje da su centri za socijalni rad propustili da se angažuju i da sklone ovu djecu sa ulica u okviru mjera socijalne zaštite, ali da ništa manje nije odgovoran ni MUP Srbije, jer je ovdje vrlo vjerovatno riječ o izvršenju krivičnog djela trgovina ljudima, odnosno prinuđivanje maloljetnog lica da na ovaj način rizikuje život.

Sindikat beogradske policije i policijskih starješina upozorava da će u narednom periodu biti sve više kriminalnih radnji koje policija mora trenutno da suzbija, jer vlada velika nemaština i bijeda, a sa njima raste i kriminal, pa čak i ovako bizaran kao što je rizikovanje dječijih života na ulicama Beograda.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog