Vijesti

Dodik: Srpska se na pravi način odnosi prema svim izazovima koji nisu tako mali

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska dočekuje Dan Republike uvjerena da je na pravom putu, te da su stabilnost i njeni kapaciteti apsolutno dovoljni za njen ubrzani razvoj.

izvor: Srna 

"Srpska ima jasnu institucionalnu stabilnost i čini sve da obezbijedi što je moguće bolji rast ekonomije", izjavio je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon polaganja vijenca na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

Predsjednik Dodik naglasio je da Srpska pokazuje svoje solidarno lice prema socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i na pravi način se odnosi prema svim izazovima koji, kako je naveo, nisu tako mali.

Dodik je istakao da je potrebno odati počast svim poginulim borcima otadžbinskog rata, kojih je više od 23.000, a koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku.

"Važno je da kao Republika imamo odnos prema tom događaju i prema tim ljudima i njihovim porodicama i da kao društvo pokažemo svoju zahvalnost za ono što su oni učinili, a dali su najviše što su mogli za Republiku Srpsku", zaključio je Dodik.

Osim predsjednika Dodika, vijence na spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske položili su član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, predsjednik parlamenta Srpske Igor Radojičić, delegacija Vlade Republike Srpske, koju je predvodila premijer Željka Cvijanović, delegacija Parlamentarne skupštine BiH i delegacija Savjeta ministara BiH.

Vijence su položili i delegacije Ministarstva odbrane BiH i Trećeg Pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, delegacija Vijeća naroda Republike Srpske, delegacija porodica poginulih, Boračke organizacije, Saveza logoraša, Saveza organizacija ratnih vojnih invalida, Saveza udruženja boraca NOR-a, te delegacija Saveza opština i gradova Srpske

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog