Region

Sefovi Arkana prazni

BEOGRAD - Sefovi nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana u Komercijalnoj banci u Beogradu su prazni.

izvor: Srna

"Sefovi, koji su danas u nedostatku ključeva otvoreni nasilnim putem, potpuno su prazni", saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine.

Pregled sefova izvršen je na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, u prisustvu pripadnika Ministarstva unutrašnih poslova.

Tužilaštvo je pregled izvršilo u okviru postupka provjere materijala koji mu je proslijeđen iz Haškog tribunala, a u vezi sa događajima za koje je Hag 1997. godine optužio Ražnatovića.

Haško tužilaštvo je 1997. godine podiglo optužnicu protiv Ražnatovića zbog ratnih zločina koje je izvršila njegova paravojna jedinica "Tigrovi" 1995. godine u Sanskom Mostu, kao i dva masovna ubistva.

Arkanovi sefovi prvi put su pomenuti nedavno na suđenju njegovoj udovici Svetlani Ražnatović, koju je za dug od 116.000 evra tužio Vojislav Đurković iz Bijeljine.

U tom postupku Viši sud je odlučio da utvrdi sadržinu sefova koji, prema svjedočenju ljudi iz banke, nisu otvarani od Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000. godine, punih 14 godina.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog