Region

Beograd

Prva komercijalna prodavnica Vojske Srbije u Sarajevskoj ulici

Ljubitelji vojničke opreme više ne moraju da odlaze u "američke" armi šopove, pošto je u utorak u Beogradu otvorena prva komercijalna radnja vojne odjeće i suvenira Vojske Srbije, prenijele su Novosti.

izvor: Novosti

Pilotske jakne, čizme "šunjalice" ili replike ordenja iz vremena JNA, sada se mogu vrlo jednostavno pazariti u Sarajevskoj ulici 7.

Iako je u utorak zvanično bio prvi radni dan, prodavnica je po svemu sudeći već stekla zavidnu popularnost. Mahom stariji sugrađani nostalgično su posmatrali "Titovo" ordenje, ali bilo je i onih koji su poželjeli da kupe eksponate starih srpskih uniformi

- Službena i svečana oprema VS nije u slobodnoj prodaji, već može da se kupuje samo uz zvaničnu legitimaciju - rekla nam je prodavačica Olja. - Ostalu robu svi mogu da kupuju i ponuda je zaista raznovrsna. Imamo veliki broj različitog ordenja, šnala, privezaka i drugih sitnica.

Od odjeće u prodaji su pilotske jakne, kožne jakne, kao i nekoliko vrsta obuće. U ovoj radnji čak i ljubitelji modelarstva mogu da nađu interesantne makete.

Kako kažu u prodavnici, najviše interesovanja bilo je za čizme "gepard" koje, između ostalog, nose srpski padobranci.

- Takozvane "šunjalice" su baš popularne. Ljudi su čuli na televiziji da ovdje mogu da se kupuju i odmah po otvaranju pojavilo se nekoliko kupaca. To je roba koja je za sada izazvala najviše interesovanja - kaže prodavačica.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog