Region

Dio Vojvodine i dalje neprohodan (Foto)

Pojedini putni pravci u Vojvodini i dalje su neprohodni zbog olujnog vjetra i velikih snježnih nanosa, saopštio je AMSS.

izvor: Tanjug

Iz smetova na auto-putu Novi Sad - Subotica izvučeni su gotovo svi automobili, a očekuje se da će taj pravac u toku dana biti prohodan, izjavio je jutros Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP.

"Ima vlasnika koji još nisu došli po svoje automobile, i oni su smješteni na pumpi", rekao je Nikolić agenciji Beta. I dalje su neprohodni putevi Stajićevo - Čenta, Srbobran - Sirig, Granični prelaz "Bačalmaš" - Bajmok, Bačka Topola - Tornjoš, Savino Selo - Kula, Bačka Topla - Lipar i Kljajićevo - Gornja Rogatica - Bački Sokolac. Neprohodni su i putevi Vrbas - Feketić, Novi Bečej - Bašaid, Kovačica - Uzdin, Baranda - Opovo, Zimonjić - Velebit, Čantavir - Tornjoš i Samoš - Dobrica. U većem dijelu Srbije tokom dana, prema prognozi meteorologa, biće sunčano vrijeme praćeno vjetrom umjerenog inteziteta.

Na području Vojvodine, posebno u Banatu i dalje će duvati jak olujni jugoistočni vetar, dok se u Timočkoj krajini očekuje slab do umjeren snijeg, a magla trenutno smanjuje vidljivost na području Crnog Vrha.

Vanredna situacija je proglašena u Zrenjaninu, Pančevu, Bačkoj Topoli i Kanjiži.

Iz Јavnog preduzeća "Puteva Srbije" apeluju na vozače da zbog loših vremenskih uslova i olujnog vjetra ne kreću na put, a ukoliko moraju, da obavezno koriste zimske pneumatike i lance, prilagode brzinu, poštuju ograničenja u brzini, drže veće odstojanje između vozila.

Pogledajte i fotogaleriju kako su se u Srbiji borili sa sniježnim nanosima.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog