Region

Dvodnevna Konferencija o Jadranskoj strategiji

ATINA - U Atini će danas i sutra biti održana konferencija posvećena Jadranskoj strategiji, na kojoj će se okupiti visoki zvaničnici osam zemalja, među kojima je i Srbija, najavljeno je iz Evropske komisije.

 
izvor: Tanjug

Srbiju će na ovom skupu predstavljati ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Evropski povjerenik za regionalnu saradnju Johanes Han će u Atini izvjestiti učesnike o pripremama za donošenje Jadranske strategije, čiji je cilj uspostavljanje bliske saradnje zemalja članica Jadransko-jonske inicijative na državnom i regionalnom nivou.

"Biće to je prvi put da u makro-regionalnoj strategiji učestvuje izbalansiran broj zemalja EU (Hrvatska, Grčka, Italija, Slovenija) kao i zemalja koje nisu članice EU (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija), radeći ujedinjeno kako bi se udruženim snagama odgovorilo na zajedničke izazove", piše u saopštenju Evropske komisije.

"Sa četiri članice EU i četiri zemlje koje nisu članice, strategija će doprinijeti daljnjoj integraciji Zapadnog Balkana, nudeći priliku za rad u susjednim zemljama u oblastima od zajedničkog interesa", poručio je Han uoči odlaska u Atinu.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog