Banja Luka

Banjaluka: Saznajte gdje će se sve graditi kružni tokovi

Banjaluka - Grad bi u ovoj godini trebalo da dobije pet novih kružnih tokova, a izgradnja prve takve raskrsnice između ulica Cara Lazara i Mirka Kovačevića u naselju Obilićevo počeće čim to dozvole vremenski uslovi.

Izvor:Glas Srpske

Potvrdio je to načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Prije početka gradnje montažnog kružnog toka u Obilićevu biće neophodno proširenje saobraćajnice, a radovi bi trebalo da počnu početkom građevinske sezone. Izvođenje radova povjereno je gradskom preduzeću "Euro znak", a vrijednost investicije je oko 20.000 KM - istakao je Novaković.

Iz Gradske uprave su dodali da je u planu izgradnja još četiri kružna toka.

Kako je planirano, kružni tok trebalo bi da bude izgrađen na raskršću ulica Solunska, Isaije Mitrovića, Skendera Kulenovića i Kralja Petra Prvog Karađorđevića, kod CJB Banjaluka. Razmotrićemo sa "Putevima RS" mogućnost gradnje još tri kružna toka, i to u naselju Lauš kod restorana "Sirano", na raskrsnici kod Rebrovačke crkve i u naselju Lazarevo, kod pijace - naveli su u Gradskoj upravi.

Predsjednik Udruženja za unapređenje i bezbjednost saobraćaja Milenko Jaćimović smatra da kružne raskrsnice predstavljaju dobro rješenje, jer pet puta ubrzavaju tokove saobraćaja i povećavaju bezbjednost.

Međutim, smatram da veličina raskrsnice između ulica Cara Lazara i Mirka Kovačevića u Obilićevu nije dovoljna za izgradnju kružne saobraćajnice. Ukoliko ne bude proširena ta raskrsnica, kružni tok neće postići pravi efekat - istakao je Jaćimović.

Stanovnik Obilićeva Predrag Matić rekao je da je kružni tok u Obilićevu neophodan, jer je velika frekvencija saobraćaja kroz ovo naselje.

Semafor koji je donedavno regulisao saobraćaj u ovoj ulici predugo je "držao" crveno svjetlo za pješake, što je mnogima stvaralo probleme - kazao je Matić.
Novac

U prošloj godini izgrađeni su novi kružni tokovi na Starčevici i kod Gradskog mosta. U ulici Majke Jugovića, u naselju Starčevica, urađena je kružna raskrsnica sa montažno-demontažnim elementima, izrađenim od reciklirane plastike. Za kružni tok kod Gradskog mosta koji je izgrađen prošle godine grad je izdvojio 180.000 KM, a izvođač radova bilo je preduzeće "Kozaraputevi".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog