Vijesti

Vlajki: Narandžasta revolucija u punom zamahu

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki smatra da su u ovom trenutku "ubistveni napad na Srpsku" i njena odbrana od "međunarodne zajednice" nešto što ima apsolutni prioritet nad ostalim problemima.

izvor: Srna 

Vlajki tvrdi da sada otpadaju sve tvrdnje da u Republici Srpskoj spoljna opasnost više ne postoji i da je glavni problem za nju loša ekonomska i socijalna situacija.

On smatra da je "narandžasta revolucija", na koju je njegov kabinet više puta upozoravao, u punom zamahu i da su Miloševićeva Srbija i sadašnja Ukrajina modeli, prema kojima se proizvode isprovocirani neredi u BiH.

Vlajki ističe da je cilj – suštinski i formalno ukinuti Republiku Srpsku, jer je protivljenje ovog entiteta ulasku u NATO i njegova orijentacija prema Rusiji glavna optužnica Zapada radi koje se ova "revolucija" i provodi.

"Usput, prema namjerama oslabljene velesile, predvodnika Zapada, BiH je predodređena da u njoj zavlada umjereni islam, ne onaj SDA-ovski i SDP-ovski, da bi se njim moglo manipulisati protiv daljih integrativnih procesa EU", saopšteno je iz kabineta potredsjednika Srpske.

Vlajki je ocijenio otužnim da oni koji po svaku cijenu žele da sruše vlast i koji se oslanjaju na "narandžastu revoluciju" ne žele da vide da "sade tikve sa đavolom".

On ističe da bi, i kada bi se uspjelo u toj namjeri, cijena bila propast Republike Srpske.

"Ili, možda, misle da 'Veliki brat', koji je podržavao i podržava na desetine reakcionarnih režima u svijetu, želi na ovim područjima ekonomsku i socijalnu pravdu? A možda smatraju i da bi im svjetski Sotona besplatno pomagao u njihovom naumu. I, konačno, da li shvataju da sa otvorenim neprijateljima Republike Srpske postaju izdajice svog naroda i zemlje", upozorava Vlajki.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog