Vijesti

Lančani sudar kod Laktaša – slupano šest auta (Foto)

Šest automobila razbijeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na autoputu Banjaluka – Gradiška.

Izvor:ATV

Šest automobila razbijeno je jutros u dvije odvojene saobraćajne nesreće koje su se, u razmaku od samo 150 metara, dogodile na autoputu Banjaluka – Gradiška!

Srećom, u sudarima niko nije teže povrijeđen, a nekoliko vožača i putnika zadobilo je lakše povrede u vidu ugruvanosti tijela. Obe nesreće dogodile su se oko osam časova na nadvožnjaku Bogdanovac, između dva tunela u Laktašima, piše „Press RS“.

nesreca kod laktasa

Prvo se, na ulazu pred drugi tunel u smeru Gradiške, „citroen C5″ velikom brzinom od pozadi zakucao u „golfa 4″ u kome su se vozila tri vojnika Oružanih snaga BiH iz Konjica. Od siline udara „golf“ je udario u zaštitnu ogradu i odbio se nazad na put, a „citroen“ ga je ponovo sustigao.

Usljed drugog udara „golf“ se odbio u lijevu stranu i sa unutrašnje strane udario u zid tunela, dok je „citroen“ udario u zaštitnu ogradu i odbio se nazad na put. Svjedoci tvrde da je u trenutku udara „citroen“ išao brzinom od oko 150 kilometara na sat i zbog leda je „zaplesao“ na putu, a zatim udario u „golfa 4″.

Vidjevši nesreću, dva vozača automobila „golf 2″ zaustavili su se u lijevoj traci autoputa, dok je u desnoj stao „fijat doblo“. U tom trenutku iza njih je naišao „citroen C4″ koji je prvo okrznuo „fijat dobla“ da bi se potom od pozadi zakucao u „golfa 2″, koji se potom odbio i udario u „golfa 2″, koji je stajao ispred njega.

Zbog uviđaja, saobraćaj je obustavljen na dionici autoputa od naplatnih kućica do izlaza sa Mahovljanske petlje, ali je poslije 10 časova ponovo pušten u promet.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog