Region

Pogoršano zdravstveno stanje Oliveru Ivanoviću

Kosovska Mitrovica - Građanska inicijativa SDP saoptila je sinoć da se lider te liste Oliver Ivanović već 21. dan nalazi u neosnovanom pritvoru i da je njegovo zdravlje pogoršano.

Izvor:Glas Srpske

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" navodi da Ivanović ima probleme sa visokim krvnim pritiskom, da zbog opasnosti po njegovu bezbjednost ne koristi pravo na šetnju te se već 21 dan nalazi u svojoj pritvorskoj jedinici, što predstavlja još jedan vid pritiska na njega.

"Apelujemo na međunarodnu zajednicu, pre svega predstavnika EU na Kosovu Samjuela Žbogara, kao i na Vladu Srbije da se što hitnije i energičnije uključe u rešavanje ovog politički motivisanog procesa i da se našem lideru omogući pravo da se brani sa slobode", navodi se u saopštenju.

Ivanović je u pritvoru pošto je uhapšen 27. januara a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posljeratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Njemu je međunarodni sudija odredio jednomjesečni pritvor, a, iako je u pritvoru, Građanska inicijativa SDP je u predizbornu kampanju ušla sa sloganom "Pobedom do slobode".

Sestra Olivera Ivanovića, Nataša Ilić izjavila je Tanjugu da je Oliver juče dosta loše izgledao, da je bio vrlo potrešen zbog nečega i da ne sumnja da je i zbog toga što je u petak uveče bilo rečeno da će biti premješten u Kosovsku Mitrovicu.

Sama činjenica da je bliže svojoj porodici značila bi mu mnogo, rekla je njegova sestra i naglasila da se on sekira i za porodicu koja nije imala policijsku pratnju za Prištinu zbog, kako im je objašnjeno, državnog praznika.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog