Vijesti

Cvijanović: Za radnike sa srednjom školom vraćanje plata na nivo iz 2008. godine

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku da za 14.000 radnika sa srednjom stručnom spremom u Srpskoj plate budu vraćene na nivo iz 2008. godine, za šta će iz budžeta biti izdojeno 12,6 miliona KM na godišnjem nivou, rekla je premijer Željka Cvijanović.

izvor: Srna

"Ovo je prvi korak, a drugi će se odnositi na sve ostale radnike kojima će plata biti vraćena na nivo iz decembra 2012. godine", rekla je novinarima Cvijanovićeva nakon dijela sjednice Vlade kojem su prisustvovali predstavnici Saveza sindikata Srpske, koje je predvodila Ranka Mišić.

Cvijanovićeva je istakla da se u razgovoru sa predstavnicima Saveza sindikata radi na poboljšanju Zakona o platama, da bi se do 15. marta trebalo izaći sa konkretnim prijedlozima zakonskih rješenja, te da bi se moglo očekivati da zakon u parlamentu bude usvojen u aprilu.

Prema njenim riječima, zavisno od kategorije radnika vraćanje nivoa plata iz 2008. godine biće u iznosu od pet, 10 ili 15 odsto.

"Intervencijom će biti obuhvaćeno 5.800 radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sudske policije i kazneno-popravnih zavoda, 1.700 radnika u državnoj upravi, 5.600 u prosvjeti i kulturi, te 1.000 radnika u pravosuđu", precizirala je Cvijanovićeva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog