Vijesti

Sarajevo

Kolegij Skupštine KS pozvan da prijedloge zaključaka iznese na Plenumu

Plenumu građana i građanki Sarajeva je juče, 20. februara, u skladu sa zaključkom Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, proslijeđen poziv na sastanak od strane predsjedavajuće Skupštine KS, Mirjane Malić.

izvor: Frontal

U pozivu je navedeno da Kolegij Skupštine KS u skladu sa zaključkom Skupštine KS od 12.02.2014. godine “poziva predstavnike Plenuma građana i građanki KS na socijalni dijalog na kojem ćemo vas upoznati sa prijedlozima zaključaka Kolegija koji će biti predloženi Skupštini Kantona Sarajevo na usvajanje na sjednici koja će se održati 24.02.2014. godine, sa početkom u 10,00 sati”. Termin sastanka bio je zakazan za danas, u petak, 21. februara, s početkom u 10:45.

Plenum građana i građanki Sarajeva uputio je sljedeći odgovor:

“Plenum građana i građanki Sarajeva nema predstavnike niti vođe, a zbog činjenice da je naredni Plenum zakazan za petak, 21.02.2014. godine, s početkom u 17:30 sati, nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš poziv na “socijalni dijalog” u petak 21.02.2014. godine u 10:45 sati.”

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo pozvan je da prijedloge zaključaka iznese na Plenumu građana i građanki Sarajeva koji će biti održan danas, na kojem će biti donesena odluka o daljim koracima o kojima će Kolegij biti obaviješten. Naglašeno je da ako njihovo prisustvo na plenumu nije moguće, prijedlozi zaključaka Skupštine KS mogu biti dostavljeni i u elektronskoj formi. 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog