BiH

EBDR pomaže BiH u ekonomskom oporavku

Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Suma Čakrabarti izjavio je da ova institucija ima novu strategiju za BiH kojom će ponuditi snažan paket projekata za kreditiranje privatnog sektora i infrastrukturnih i energetskih projekata.

Izvor:Srna

U razgovoru sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom u Londonu, Čakrabarti je istakao da EBRD želi da pomogne u oporavku BiH i izrazio nadu da će i konferencija "Investirati u zapadni Balkan", koja je održana u Londonu, dovesti nove investitore u BiH.

Sagovornici su konstatovali da je u narednom periodu potrebno posvetiti posebnu pažnju oporavku ekonomije i podizanju stope rasta, što bi pomoglo oporavku BiH zapošljavanjem stanovništva, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Bevanda je podržao restrukturisanje portfolija za privatni sektor i upoznao predsjednika EBRD-a o zakonu o javno-privatnom partnerstvu koji je trenutno u proceduri. On je izrazio nadu da će zakon biti usvojen zbog činjenice da predstavlja opšti interes, jer pojednostavljuje proces ulaganja.

Tokom susreta dogovoreno je da BiH bude jedina od zemalja regiona koja će na konferenciji u Varšavi u maju predstaviti svoje poslovne investicione potencijale.

Sastanku je prisustvovao i ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog