Vijesti

SDS - Stanje u Kliničkom centru Banja Luka nije dobro

Stanje u Kliničkom centru Banja Luka nije dobro i ono se ne može popraviti agresivnim marketingom, već odgovornom upravom i savjesnim radom što nedostaje cjelokupnom zdravstvenom sistemu RS.SDS mora da upozori da se u KC Banjaluka ponovo dešavaju stari problemi (nedostatak osnovnih sredstava za rad i lijekova) i da se oni ne rješavaju plasiranjem marketinških saopštenja i izjava.

izvor: SDSrs.com 

Netačno i vješto skrivajući činjenice , po ko zna koji put do sada, uprava KC Banja Luka obmanjuje javnost da je ukupan dug ove zdravstvene ustanove smanjen za 1,4 miliona KM tokom prošle u odnosu na prethodnu (2012) godinu kada je taj dug bio oko 25 miliona KM.Međutim, i tokom prošle godine u KC Banja Luka je zabilježen gubitak u visini od 20 miliona KM, što znači da se dug gomila i ne smanjuje kako je to generalni direktor KC BanjaLuka Duško Račić predstavio javnosti.

Praćenjem obraćanja i izjava nove uprave jasno je da se ne radi o boljem poslovanju već nastavku stare prakse zbog koje su prethodna dva direktora već osumnjičeni za kriminalne radnje i nalaze se u postupku pred nadležnim sudovima.

Šta je, pitamo se, cilj iznošenja sledećih kontradiktornih podataka u javnosti?

1. Ukupna dugovanja u KC dosegnula su iznos od 50 miliona KM". (Račić u ATV i Nezavisnim Novinama, 29.04.2013)
2. "Naslijedili smo dug od 50 miliona KM", rekao je vršilac dužnosti direktora KC Banjaluka Duško Račić.(Banjaluka info. 29.04.2012.god)
3.„Nizom mjera uspjeli smo da zaustavimo taj rast i ukupna dugovanja su oko 135 miliona KM“.( Glas Srpske, 12.06.2013.)
4."Ukupna dugovanja KC Banja Luka iznose 179 miliona KM (Press RS - Srna, 03. marta 2014.)

Potpuno je jasno da su dugovi KC Banja Luka dostigli skoro 200 miliona KM i zato pozivamo nadležne institucije, Glavnu službu za reviziju, MUP i Tužilaštvo, da se ozbiljnije pozabave ovim problemom.

Najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj po svemu sudeći je taoc suprostavljenih klanova u SNSD-u, jer je javna tajna da Upravni odbor KC Banjaluka ne odobrava poteze menadžmenta što se prikriva agresivnim marketingom.

SDS upozorava da se od odgovornosti neće moći pobjeći i poziva časne zdravstvene radnike, bez obzira na partijsko ili ideološko opredelenje, da se u svim zdravstvenim ustanovama u RS , a posebno u KC Banjaluka, odupru nametanju nemoralnih ili nezakonitih radnji.

Odbor za zdravstvo Srpske demokratske stranke

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog