Vijesti

Otvoreni razgovor “Vlada 2.0 Up“

Regionalna Fondacija za nove komunikacije Dokukino, u petak 7. marta u Muzičkom paviljonu banjalučkog parka Petar Kočić od 17 sati organizuje otvoreni razgovor “Vlada 2.0 Up“.

izvor: Frontal

Razgovor će se održati u okviru projekta "Vlada 2.0 BiH", koji je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a tema razgovora će biti “Kako da se komunikacija između Vlade i građana olakša i kako društvene mreže mogu i treba da pomognu da se komunicira brže, direktnije i otvorenije?“.

Susret će se organizovati kao TweetUp pod nazivom #VladaDvaNulaUP, a isti će ujedno biti i prilika da se svi zainteresovani informišu o konferenciji "Vlada 2.0 BiH" koja će se održati u Sarajevu 28. i 29. marta. Konferencija će povezati predstavnike državnih institucija, PR stručnjake, zastupnike civilnog društva, ali i sve zainteresovane građane.

“Cilj projekta "Vlada 2.0 BiH" jeste uspostaviti transparentan i pravovremen informacijski kanal između nekoliko različitih vladinih institucija i građana Bosne i Hercegovine, korištenjem društvenih mreža kao alata za društvene promjene i stvaranjem online dijaloga, te kreiranjem novih ideja i njihovih lidera“, rekla je Vildana Drljević, izvršna direktorica Fondacije Dokukino.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog