Vijesti

Njemačka studentkinja na stažiranju u Trebinju

TREBINJE - Nijemica Hela Maria Diling (23), studentkinja druge godine medicine u Hajdelbergu, stigla je na stažiranje u trebinjsku Opštu bolnicu.

izvor: Novosti

Odlučila se za stažiranje na tamošnjem grudnom i hirurškom odeljenju. Ovu zdravstvenu ustanovu u gradu na Trebišnjici, u kojoj je već 15 dana, nije slučajno izabrala, već je prilikom jednogodišnjeg boravka u Trebinju 2010. godine bila oduševljena gradom, ali i neposrednošću njegovih žitelja i načinom rada bolnice.

- Za sada nisam čula da je neko od pacijenata imao bilo kakvu primjedbu - kaže Hela, koja je odlično savladala srpski jezik. - Ovdje sam impresionirana da zdravstveni radnici, posebno medicinske sestre, nisu usko specijalizovani, već su sposobni i obučeni da rade više poslova.

Ističe da je u Njemačkoj drugačija organizacija, da u njenoj zemlji ima manje ljekara, „zbog čega se pacijentima, kojih ima više, posvećuje manja pažnja“.

Ranije je stažirala u Švedskoj i sada je mogla da izabere bilo koji grad u svijetu, ali je htela da to bude samo Trebinje. Nijednog trenutka se nije pokajala.

Kaže da će se s velikom radošću uvijek sećati rada u tamošnjoj bolnici. Kada se vrati u Njemačku, posebno će joj ostati u sjećanju „prisnost zdravstvenih radnika i pacijenata i želja zaposlenih u trebinjskoj zdravstvenoj ustanovi da se svi koji zatraže pomoć svojim kućama vrate bez primjedbi, zadovoljni.

- U Trebinju sam naučila i da se sa mnogo manje novca nego kod nas može srećno živjeti i raditi s ljubavlju - kaže ova njemačka studentkinja.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog