Vijesti

Avion Malezija Erlajnsa nastavio let par sati nakon izgubljenog kontakta!?

Misterija nestanka malezijskog “boinga 777” se nastavlja nakon što se pojavio izvještaj koji sugeriše da je avion nastavio let čak četiri sata nakon što je posljednji put viđen, prenosi CNN.

izvor: CNN

Izvještaj iz Wall Street Journal-a tvrdi da istražitelji američkog vazduhoplovstva i zvaničnici nacionalne bezbjednosti zasnivaju mišljenje, da je avion nastavio let, na podatke koji se automatski prenose na zemlju iz motora putničkog aviona.

Ako je avion zaista nastavio let nekoliko sati nakon što je sa njim izgubljen kontakt, potraga za avionom postaje veoma komplikovana. Naime, avion bi se mogao nalaziti stotine kilometara izvan područja na kojem se potraga vrši.

Izvještaj dalje tvrdi da je u motore aviona ugrađen sistem praćenja od strane proizvođača Rols-Rojs. Ovaj sistem periodično šalje niz podataka o zdravlju motora, te o kretanju aviona, objektima na zemlji.

Malezija Erlajns je poslala ove podatke Rols-Rojsu na analizu, navodi se u izvještaju, a ti podaci se trenutno analiziraju kako bi se utvrdila putanja aviona nakon što je sa njim izbugljen kontakt.

Erin Atan, portparol Rols Rojs-a u Aziji , odbio je da komentariše izvještaj, te je rekao da je to stvar "zvanične istrage".

Takođe u četvrtak, zvaničnik malezijske avijacije rekao je CNN-u da su posljednje poznate riječi posade "Dobro, laku noć".

Malezijski oficir civilnog vazduhoplovstva, Zulazri Mohd Ahnuar, rekao je da ne može potvrditi koji član posade je poslao ovu poruku u trenutku kada je avion prebačen u vijetnamski vazdušni prostor.

Takođe, rečeno je da na mjestu koji su kineske agencije prenijele da su dijelovi aviona otkriveni pomoću kineskih satelita nije pronađeno ništa.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog