Vijesti

Stevanović: Ne kajem se zbog ubistva

BANjALUKA - Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je u nedjelju određivanje pritvora Željku Stevanoviću (49), osumnjičenom da je bombom usmrtio vozača „Autoprevoza“ Boru Topića.

izvor: Novosti

Stevanović je saslušan u nedjelju u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Banjalučki bombaš uhapšen je u petak na subotu oko ponoći, a izjavama u banjalučkoj policiji šokirao je sve inspektore.

Prema informacijama iz policije, Stevanović je izjavio da se uopšte ne kaje što je počinio ubistvo i rekao kako je sjedeo mirno i pio piće dok nije naišao autobus koji je vozio Topić. Onda je platio piće i otišao da ubaci bombu u autobus.

Kao razlog ubistva naveo je to što ga je vozač svojevremeno izbacio iz autobusa, a što ga je povrijedilo kao čovjeka, preko čega nije mogao da pređe. Stevanović je rekao i da ima još onih koje bi on smaknuo i da očekuje da izađe iz zatvora za deset godina, pa će vidjeti ostali ko je on.

Za skrivanje je rekao da je bio pod jednim drvetom u naselju Slatina kako ga iz helikoptera ne bi vidjeli i dodao da je u petak uveče izašao na ulicu da nešto pojede jer je bio gladan, a onda je i uhapšen.

Nakon što se otkrilo da je Željko Stevanović ubica o njemu se pojavile razne informacije među građanima i komšijama.

Tako, komšije tvrde da je znao da pretuče roditelje sa kojima je živio i da ode od kuće i ne vraća se po nekoliko dana, a da roditelji, navodno, iz straha to nisu prijavljivali nadležnima.

Oni koji su se vozili na relaciji Banjaluka - Lazarevo i Banjaluka - Trn poznavali su ga, jer je, kako se priča, bio napadan, pogotovo prema djevojkama. Tvrde i da je ulazio u sukobe sa vozačima autobusa jer nije htio da plaća kartu.

Bez emocija


Psiholog Aleksandar Milić objašnjava za „Novosti“ da je Stevanović prema svim pokazanim činjenicama, psihopata koji je izgubio već odavno vezu sa realnošću.

- On nema emocija i sažaljenja. Izvršava djela kako on misli da treba. Tu nema emocija i izgubio je kontrolu u odnosu na druge ljude. Izvršavanjem ubistva on je zadovoljavao svoje patološke potrebe - pojasnio je Milić i dodao da u praksi ako se počne na vrijeme liječenje može se suzbiti ova bolest, ali je očiledno da Stevanović nije prihvatao pomoć i liječenje.

Stevanović je osumnjičen da je u četvrtak, 13. marta, u 10.45 na autobuskom stajalištu kod Poljoprivredne škole u Ulici knjaza Miloša u Banjaluci u autobus „Autoprevoza“ ubacio bombu, od čije eksplozije je poginuo vozač Boro Topić, a dve osobe su lakše povređene.

Teško ubistvo

Tužilac je predložio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kao i bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, rekla je portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona je istakla da je pritvor predložen i zbog naročitih okolnosti i bojazni da će Stevanović ponoviti krivično djelo i zbog narušavanja javnog reda i uznemirenja javnosti.

Stevanović je osumnjičen da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom oružja ili eksplozivnih materija.


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog