Region

Darku Šariću pritvor od 60 dana

BEOGRAD - Narko-bos Darko Šarić uhapšen je jutros u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore i prebačen iz Podgorice u Beograd gdje je saslušan u Specijalnom sudu koji mu je odredio pritvor do 60 dana.

izvor: Tanjug

Šarić je na saslušanju rekao da se krio u Latinskoj Americi i dijelu južne Afrike, prenio je njegov advokat. Odluka o pritvoru u toku dana. Šarić se bezuslovno predao prije mjesec i po dana, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković dok je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić napomenuo da Šarić ne može biti zaštićeni svjedok.

Vučić je izjavio je da narko bos Darko Šarić ne može dobiti status svjedoka saradnika, a za njegovo hapšenje nakon bezuslovne predaje najveće zasluge pripisao je posebnoj radnoj grupi koja je u okviru BIA radila na lociranju i hapsenju.

On je rekao da je branilac uhapšenog narko bosa 24. februara ove godine ponudio bezuslovnu predaju Šarića nadležnim organima Srbije.
"To smo prihvatili iz nekoliko razloga - da ne bi dolazilo do odugovlačenja kroz ekstradicione postupke, da bi izbegli svaku vrstu krvoprolića i da se Šarić nađe pred nadležnim organima i da bude priveden", rekao je Vučić.

On je na vanrednoj sjednici vlade posvećenoj hapšnjeu Šarića naveo da on ne može dobiti status svjedoka saradnika, jer je optužen kao organizator kriminalne grupe.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog