Region

Grčki ambasador na Kosovu: Želimo Kosovo u EU

Grčki ambasador na Kosovu Dimitris Mosćopoulos izjavio je, u untervju za dnevnik "Koha Ditore", da bi Kosovo trebalo da priznaju sve zemalje Evropske Unije.

Izvor:Tanjug

"Kada mi kazemo da želimo Kosovo u EU to znači da mi želimo da Kosovo bude priznato od strane svih drzava članica EU. Kada će se to desiti i kada ce doći priznanje to ne znam", rekao je grčki ambasador.

Grčka će priznati državu Kosovo ne zbog toga što je ona dobra država nego zbog činjenice da će priznanje biti u interesu mira i stabilnosti regije, kazao je ambasador Grčke. On je dodao da Grčka želi Kosovo u EU, ali kada će to priznanje od Grcke stići on ne zna.

Što se tiče osnivanja Oružanih Snaga Kosova ambasador Grčke je rekao da će učestvovati u bilo kojim razgovorima koji se održavaju u NATO i biće usmjereni ka principima koji podržavaju evroatlansku perspektivu za Kosovo.

Govoreći o odluci Grčke da prizna Šengen vize za žitelje Kosova, ambasador je rekao da je odluka donijeta prošle nedjelje kao nastavak posjete ministra spoljnih poslova Grčke Pristini 19. februara ove godine." Datum kada će početi sprovođenja te odluke je 20. mart", kazao je on.

Osvrćući se na ekonomsku saradnju Grčke i Kosova ambasador je rekao da je Grčka promovisala svoje investicije na Kosovu i podstakla grčke investitore da dođu na Kosovu i investiraju. " Mi imamo nekoliko jakih grčkih kompanija koje su aktivne na Kosovu, kao što je SharrCem koja je sada u vlasništvu grcke kompanije Titan", kazao je Mosćopoulos u intervju za "Koha Ditore".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog