Vijesti

Edukacija za organizacije civilnog društva o odnosima s javnošću

Projekat TACSO BiH u narednom periodu organizuje obuku iz oblasti odnosa s javnošću za organizacije civilnog društva, s posebnim naglaskom na saradnju sa medijima.

izvor: Frontal

Cilj aktivnosti je jačanje kompetencija članskih i organizacija iz manjih sredina u oblastima odnosa s javnošću kako bi se povećao stepen razumijevanja aktivnosti organizacija i značaja rada ovih organizacija.

„Obuke organizujemo u dva grada, Mostru i Banjaluci, za predstavnike 20 organizacija civilnog društva uključujući članske i organizacije koje djeluju u manjim mjestima i gradovima. Naše iskustvo je pokazalo da ove organizacije rade značajne stvari i za svoje članove i za društvo u cjelini, ali su manje vidljivi široj javnosti i to bi trebalo da se promijeni. S obzirom da svojim ciljevima i  djelovanjem rade na korigovanju onih dijelova funkcionisanja naših lokalnih ali i širih zajednica, te da pokušavaju u konačnici, direktno da pozitivno utiču na opštu dobrobit, procijenili smo da je važno da im pomognemo da ojačaju taj dio svog djelovanja i poboljšaju i intenziviraju komunikaciju, ne samo s medijima, nego sa lokalnom i širom zajednicom pa i svojim potencijalnim aktivistima“, rekla je Slavica Drašković, rezidentni savjetnik TACSO BiH projekta.

TACSO BiH pozvao je novinare sa iskustvom i znanjima o značaju redovne i korisne komunikacije, da se uključe u diskusiju o odnosu civilnog društva prema medijima i odnosu medija prema civilnom društvu i na taj način pomognu da predstavnici ovih organizacija uvide važnost razumijevanja ciljeva i aktivnosti civilnog društva od strane medija pa time i od strane cijelog društva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog