Vijesti

Pandurević: Neophodna pomoć djeci sa posebnim potrebama

BANJALUKA - Djeca sa posebnim potrebama u Republici Srpskoj treba da imaju finansijsku pomoć lokalnih zajednica, izjavila je član Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević.

izvor: Srna

Pandurevićeva je danas u Banjaluci posjetila Dječiji edukativni centar "Svjetlice" da bi se upoznala o radu i problemima djece sa posebnim potrebama.

Ona je istakla da su djeci sa posebnim potrebama, čiji se roditelji svakodnevno susreću sa problemima, potrebni pedagozi i logopedi.

"Kao član komisije za ovu problematiku apelovaću da se promijeni pravilnik o kategorizaciji i sistematizaciji ove populacije i da se dodijele simbolična sredstva za obilježavanje posebnih tablica na automobila u kojima se voze ova djeca", rekla je Pandurevićeva novinarima u Banjaluci.

Rukovodstvo Dječijeg edukativnog centra "Svjetlice" konstatovalo je da je djeci sa posebnim potrebama neophodna pomoć lokalne zajednice i institucija Republike Srpske i izrazilo uvjerenje da će to i biti realizovano.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog