Vijesti

Nema elemenata za smjenu direktora Đačkog doma

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske smatra da nema elemenata za smjenu direktora Đačkog doma u Banjaluci Milomira Martića, izjavio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Zdravko Marjanović.

izvor: Srna

Marjanović je rekao novinarima u Banjaluci da je prosvjetna inspekcija naložila Martiću da u roku od 30 dana uskladi pravilnik o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti radnika sa Zakonom o učeničkom standardu.

On je naveo da to treba uraditi da bi direktor pokrenuo disciplinske mjere. "Direktor treba da utvrdi i propuste u Đačkom domu", istakao je Marjanović.

Marjanović je podsjetio da je inspekcijski nadzor nad radom direktora Đačkog doma u Banjaluci uslijedio poslije učestalih pisanih predstavki jednog broja radnika o Martićevom radu, kao i o požaru koji se dogodio u noći 26. februara.

Prema njegovim riječima, radnici su predstavke slali Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu prosvjete i kulture, Republičkom Pedagoškom zavodu i pojedinim medijima.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog