Vijesti

Sud potvrdio optižnice protiv bivšeg premmijera FBiH i osam drugih lica

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu danas je potvrdio optužnice protiv bivšeg ministra saobraćaja i komunikacija i bivšeg premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića /SDA/, bivšeg direktora "Energopetrola" Namika Bušatlića, te još sedam lica koja se terete za krivična djela u vezi sa dokapitalizacijom "Energopetrola".

izvor: Srna

Oni se terete za sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovora i nesavjestan rad u službi, a u vezi s dokapitalizacijom "Energopetrola", prenijeli su federalni mediji.

Optužnice su potvrđene i protiv nekadašnjeg predsjednika Komisije za provođenje tendera za dokapitalizaciju "Energopetrola" Kaseme Ćatović, te članova ove komisije Mirka Puljića, Seada Krese, Anke Šešlije, Alme Hasete, Safeta Prohe, kao i advokata Ahmeda Žilića, tadašnjeg pravnog konsultanta Agencije za privatizaciju FBiH i člana Komisije za "Energopetrol".

Prema navodima iz optužnice, ovih devet lica se terete za više krivičnih djela kojima su načinili štetu za kompaniju "Energopetrol" i Federaciju BiH u iznosu većem od 32 miliona KM.

Opštinski sud u Sarajevu uskoro će zakazati početak suđenja u ovom predmetu.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog