Vijesti

Otvaranje prvog centra za policijsku saradnju BiH, Srbije i Crne Gore

SARAJEVO - U Trebinju će danas biti svečano otvoren Zajednički centar za policijsku saradnju između BiH, Srbije i Crne Gore, prvi ovakve vrste u regionu zapadnog Balkana.

izvor: Srna


Zajednički centar doprinijeće poboljšanju regionalne policijske saradnje u borbi protiv nezakonitih migracija i trgovine ljudima i sličnih pojava povezanih sa prekograničnim kriminalom.

Iz Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ saopšteno je da je zajednički centar uspostavljen u okviru projekta "Izgradnja kapaciteta policijskih službenika za provođenje aktivnosti u Centru za policijsku saradnju", koji finansijski podržava Vlada Velike Britanije i Razvojni fond IOM-a.

Predviđeno je da se na ceremoniji obrate direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, načelnik Uprave granične policije MUP-a Srbije Nenad Banović, pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Vukadinović, zamjenik ambasadora Velike Britanije u BiH Kristina Meknil, prvi sekretar i zamjenik italijanskog ambasadora u BiH Stefano Stuci i subregionalni koordinator IOM-a za zapadni Balkan Đanluka Roko.

Događaju će prisustvovati i drugi visoki zvaničnici iz BiH i regiona.

Ceremonija će biti održana u prostorijama Jedinice Granične policije BiH, a njen početak zakazan je za 14.00 časova.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog