Vijesti

Srbija i BiH traže od Ukrajine objašnjenje karte Evrope bez ove dvije zemlje (Video)

SARAJEVO - Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine saopštilo je juče da će uputiti demarš Ukrajini povodom promotivnog spota ukrajinske Vlade u kojem su na karti Evrope, Bosna i Hercegovina i druge zemlje bivše Jugoslavije označene kao Hrvatska.

 

izvor: Tanjug


"Ne želimo da vjerujemo da se radi o namjernom previdu autora i naručilaca promotivnog spota. Ministarstvo spoljnih poslova će insistirati na ispravci pogreške i javnom izjašnjavanju ukrajinske strane u vezi sa napravljenom greškom u promotivnom spotu", navedeno je na sajtu ministarstva.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, šef srpske diplomatije Ivan Mrkić pozvao je otpravnika poslova ambasade Ukrajine u Srbiji na razgovor zbog promotivnog video spota premijera Ukrajine Arsenija Jacenjuka o Ukrajini i EU, u kojem je nanijeta uvreda Srbiji time sto je uopšte nema na mapi Evrope, koja je prikazana u tom video snimku.

Mrkić će zatražiti da otpravnik poslova ambasade Ukrajine u Beogradu dođe na sastanak u Ministarstvo kako bi mu iznio mišljenje Srbije zbog takvog ponašanja sadašnjih vlasti u Kijevu.

U promotivnom videu u kome Kijev objašnjava zašto bi Ukrajina trebalo da postane dio Evropske unije pojavljuje se karta na kojoj su izbrisane sve države bivše Jugoslavije i pripojene Hrvatskoj.

Privremeni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk objasnio je, u tom promotivnom videu, zašto smatra da bi Ukrajina trebalo da postane dio Evropske unije.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog