Region

Šarić: Sve optužnice su spojene u jednu veliku laž, samo još za zemljotres nisam optužen

Darko Šarić, uhapšen 18. marta u zajedničkoj akciji Srbije i Crne Gore, prvi put se danas pojavio u Specijalnom sudu u Beogradu, gdje je negirao krivicu po svim tačkama optužnice.

izvor: 24sata.rs

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta, na suđenje nije došla Šarićeva majka, ali jeste nevjenčana supruga sa tjelohraniteljima.

  - Ne osjećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Sve optužnice su spojene u jednu veliku laž, samo još za zemljotres nisam optužen - rekao je Šarić u prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom.

 Šarić je u iznošenju ličnih podataka rekao da je srpski državljanin a da su ga se svi odrekli, "sudeći po političarima". On je dodao da je imao i slovačko državljanstvo ali da misli da ga više nema.

- Od imovine nemam više ništa - rekao je Šarić a na pitanje sudije Siniše Petrovića kako se izdržava Šarić je rekao da ga sada "izdržava država" i da može da pohvali zatvorskog kuvara.

Šarić je rekao da je razumio optužnice i da je pročitao koliko je mogao a da su mu bila potrebna dva stražara da sve optužnice unesu u ćeliju.

Prvo pojavljivanje Darka Šarića pred javnošću u Specijalnom sudu u Beogradu gdje se danas nastavlja suđenje njemu i pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine obilježilo je veliko medijsko interesovanje, kao i prisustvo Šarićeve rodbine i prijatelja.

- Ja u ovoj zemlji ništa uradio, nisam ni mrava nisam zgazio i zato me čudi i boli medijska satanizacija - rekao je optuženi.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog