Anketa

Ko bi najbolje predstavljao Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH?

Spriječen pokušaj manipulacije - Ponavljamo anketu

Tehnička podrška Frontala otklonila je mogućnost zloupotreba prilikom učešća u anketi koje su evidentirane u protekla 24 sata.

autor: Frontal

Frontal je 24. marta objavio anketu „Ko bi najbolje predstavljao Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH?“. Veliko interesovanje čitalaca za učešće u ovoj anketi potvrđuje i činjenica da je nekoliko stotina korisnika Fejsbuka podijelilo vijest o anketi, ali i učestvovalo u komentarima.

Nerelevanti rezultati ankete usljed pokušaja manipulacije

Nerelevanti rezultati usljed pokušaja manipulacijeMeđutim, to interesovanje privuklo je pojedince koji su pokušali da zloupotrijebe tehničke karakteristike i omoguće da se u anketi ne prikažu relevantni podaci.

Tako smo došli u situaciju da u 48 sati imamo 164.773 učesnika u anketi, što je svjetski rekord ili pokušaj nepoznatog IT stručnjaka da svoje znanje iz oblasti računara neovlašteno „pokaže“ na našem portalu.

„Anketa je radila provjeru na osnovu kukija. Nakon glasanja na računaru posjetioca se spašavao fajl koji je potvrđivao da je korisnik glasao i onemogućavao ga da glasa više puta”, informisali su nas iz naše tehničke podrške.

Prema informacijama koje su njima dostupni pojedinci ili organizovana grupa je blokirala i/ili brisala ove fajlove i tako su bili u mogućnosti da glasaju više puta.

Sistem je sada poboljšan i mogućnost manipulacije prilikom glasanja je svedena na minimum.

Anketu “Ko bi najbolje predstavljao Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH?“ ponavljamo sa trajanjem do 1. aprila.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog