Vijesti

Hejg: Podrška nezavisnosti pravosuđa

SARAJEVO - Delegacija Velike Britanije, koju je predvodio ministar inostranih poslova te zemlje Vilijam Hejg, iskazala je podršku Tužilaštvu BiH u uspostavljanju vladavine prava i naporima u procesuiranju predmeta ratnih zločina i slučajeva ratnog seksualnog nasilja, kao ključnih elemenata za pravdu i pomirenja u BiH.

izvor: Srna

Delegacija zvaničnika iz Velike Britanije posjetila je juče pravosudne institucije BiH, te se sastala sa glavnim tužiocem Goranom Salihovićem i tužiocima iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine. 

Iskazana je jasna podrška nezavisnosti pravosuđa i jačanju kapaciteta pravosudnih institucija, radi procesuiranja i kažnjavanja počinilaca ratnih zločina i drugih krivičnih djela, te stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

Predstavnici Tužilaštva BiH posjetioce su upoznali o istoriji Tužilaštva BiH i dosadašnjim rezultatima u procesuiranju predmeta ratnih zločina. 

Predstavnici Tužilaštva BiH zahvalili su Vladi Velike Britanije za pomoć i podršku u procesu reforme pravosuđa i uspostave kapaciteta pravosudnih institucija BiH.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog