Zanimljivosti

Endi Marej otvorio hotel u Škotskoj, sobe se zovu Aleks Ferguson, Šon Koneri... (FOTO)

U Škotskoj je sa radom počeo hotel koji je u vlasništvu tamošnjeg tenisera Endija Mareja.

Izvor:Blic

Marej, trenutno osmi na ATP listi, otvorio je hotel "Kromliks" blizu svog rodnog grada Danblejna.

Otkupivši posjed od porodice u čijem je vlasništvu bio oko četiri vijeka, britanski teniser je uložio pozamašnu svotu novca ne bi li ga renovirao.

Cijena boravka varira od toga da li želite da budete u sobi ili apartmanu, ali i od toga da li dolazite u vrijeme sezone (april - oktobar) ili van nje.

Ukoliko Marejov hotel "Kromliks" posjetite u periodu od novembra do marta, boravak će vas koštati od 200 do 495 funti dnevno (od 240 do 594 evra), a usred sezone cijene su od 250 do 595 funti, odnosno od 300 do 714 evra za jedan dan.

U tu cijenu uračunato je noćenje i "pun škotski doručak", a hotel je specijalizovan i za manje svadbene proslave, što i ne čudi - u okviru kompleksa nalazi se i prava kapela. 

Legendarni francuski kulinar Alber Ru nadgleda rad hotelskog restorana, u kome se, sasvim očekivano, služi i najbolji škotski viski.

Kako to biva sa ljudima iz svijeta sporta, sport ne može da pobjegne iz njihovih privatnih života, pa se u okviru hotela nalazi i teniski teren.

Tu je i jedno pravo malo jezero, a zgrada izgrađena u Viktorijanskom stilu adaptirana je dovoljno da pruži sve što i moderni hoteli, a da pritom zadrži šmek iz vremena svog nastanka - 1880. godine. 

Da sve bude po Endijevom ukusu, pobrinuli su se on i njegova devojka Kim Sirs: sami su davali imena sobama, a sve su dobile nazive po slavnim Škotima: ima tu i (Vilijama) Valasa i (Šona) Konerija, ali i - (ser Aleksa) Fergusona.

Poštujući viševjekovnu tradiciju, cijene usluga su niže za lokalno stanovništvo, koje tako za 26,5 funti obližnjim žiteljima nudi ručak u kome svakodevno mogu birati po jedno od tri ponuđena jela.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog