BiH

Podravka partner mostarskog sajma

Svečanim otvaranjem 17. Međunarodnog sajma privrede, Mostar će u narednih pet dana biti centar susreta mnogobrojnih privrednika i predstavljanja značajnih poslovnih potencijala oko 700 preduzeća iz više od 20 zemalja.

U okviru bogatog programa Sajma biće upriličena i dodjela bh. business nagrade „Gazela 2014". 

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i druge visoke uzvanice posjetile su i izložbeni štand Podravke, vodeće prehrambene kompanije u regiji koja svojim tradicionalnim učestvovanjem godinama podržava ovaj jedinstveni privredni i društveni događaj u BiH. 

 „Podravka je partner mostarskog sajma već sedamnaest godina. Bosna i Hercegovina je za Podravku izuzetno važno tržište i ovdje se osjećamo kao domaća kompanija, zbog toga je sasvim prirodno da smo takođe prisutni na svim događajima koji su važni za ovu zemlju. Ovo je tradicionalni sajam na kojem se okuplja sav poslovan svijet. Našim prisustvom podržavamo Sajam i pokazujemo koliki značaj doista ima“, istakla je Olivija Jakupec, članica uprave Podravke.

Svaki dan za vrijeme trajanja Sajma na Podravkinom štandu biće upriličen kulinarski  show, a svi ljubitelji najfinijih okusa moći će uživati u degustaciji jela pripremljenih s  Vegetom koje će pripremati  Podravkini promotori.

U povodu predstavljanja privrede Koprivničko-križevačke županije ali i jačanja uspostavljene saradnje privrednika, Podravka će takođe uz HGK Županijsku komoru Koprivnica i Koprivničko-križevačku županiju biti domaćin svečane večere u hotelu Ero u Mostaru. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog