Region

Dačić najvjerovatnije vicepremijer?

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije /SPS/ i Savez vojvođanskih Mađara /SPS/ ući će u vladu premijera Aleksandra Vučića, dok će Nova demokratska stranka /NDS/ biti u opoziciji, ali će operativno i kadrovski pomagati novu vlast, saznaju "Večernje novosti".

izvor: Srna 

List navodi da bi ovakav raspored snaga trebalo da bude ishod završnih međupartijskih dogovora, koje će Vučić tokom ovog vikenda obaviti sa potencijalnim koalicionim partnerima.

Preliminarnim planovima predviđeno je da nova vlada ima najviše 19 članova, odnosno 15 resora, tri potpredsjednika i premijera.

Prema informacijama beogradskog lista, potpredsjednik nove vlade trebao bi da bude dosadašnji premijer i lider SPS Ivica Dačić, koji se pominje i kao mogući ministar odbrane.

Osim Dačića, u novu vladu iz SPS-a bi mogao da uđe i Aleksandar Antić, ukoliko ne bude zauzeo neku poziciju u gradskoj vlasti.

Za partnere iz koalicije oko SPS-a u novoj vladi, prema pisanju "Novosti" - neće biti mjesta.

Dominantnu ulogu, u skladu sa izbornim rezultatima imaće kadar SNS-a i vanstranačke ličnosti, kao što su dosadašnji ministar finansija Lazar Krstić i ministar kulture Ivan Tasovac, koji vjerovatno ostaju na ovim pozicijama.

U toku današnjeg dana trebalo bi da bude poznato i ime novog predsjednika srpskog parlamenta, koji bi zvanično trebalo da bude imenovan u srijedu, 16. aprila.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog