Region

Novak Đoković dobio ulicu dugu 2 km

Poslije nedavnog krštenja jednog od aviona iz flote „Er Srbije“ njegovim imenom, srpski proslavljeni teniser Novak Đoković dobio je i - svoju ulicu.

izvor: Novosti

Ne čekajući odluku lokalnih vlasti i ostale birokratske procedure, grupa mještana sela Žiča sa periferije Kraljeva, predvođena mlađanim Dejanom Dimitrijevićem, velikim poštovaocem našeg teniskog asa, samoinicijativno je svoju ulicu nazvala imenom Novaka Đokovića i to vidno i „propisno“ obilježila.

- Neko će reći da Novak zaslužuje mnogo više od našeg sokaka - trg ili bulevar. I zaslužuje, nego šta, ali mi smo htjeli da budemo prvi u zemlji koji će legendarnom asu, za života, i na ovaj način izraziti zahvalnost i priznanje za sve što je kao vrhunski sportista učinio za Srbiju i sve nas - otresito govori Dejan koji je, kao vrstan limar, sam napravio, ofarbao i na uličnoj banderi okačio tablu sa natpisom „Ulica Novaka Đokovića“ koja naprosto mami poglede mještana, pa i slučajnih prolaznika.

Ulica je, uistinu, tipično seoska, ali sa dva kilometra dužine i oko 300 domaćinstava jedna je od najvećih u selu. Samo duž ta dva kilometra „Novakove ulice“ živi više od hiljadu ljudi, dok cijelo selo koje se, inače, diči istoimenim manastirom kao stožerom srpske duhovnosti, kulture i tradicije, ima oko 7.000 žitelja.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog