Vijesti

Ban Ki Mun: Bez mirovnih snaga u Ukrajinu

NJUJORK- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je da ne namjerava da šalje mirovne snage u Ukrajinu, jer ne može da djeluje bez jasnog mandata i ovlaštenja Savjeta bezbjednosti UN.

izvor: Agencije

On je rekao da nije prihvatljivo u ovom trenutku slanje mirovnih snaga u Ukrajinu. 

Generalni sekretar UN je u intervjuu za meksički list "Reforma" istakao da je Rusija članica Savjeta bezbjednosti UN i da ima pravo veta na odluke Savjeta. 

Vršilac dužnosti predsjednika Ukrajine Oleksander Turčinov ranije je zatražio raspoređivanje mirovnih snaga na istoku Ukrajine, podsjeća "Glas Rusije". 

Putin upozorava da je Ukrajina na ivici građanskog rata

SB o stanju ljudskih prava

Savjet bezbjednosti (SB) UN održaće danas u 16 sati po njujorškom (22 sata po srednjoevropskom vremenu) sastanak o stanju ljudskih prava na istoku Ukrajine, saopšteno je ruskoj agenciji Itar-Tas u predstavništvu Litvanije u Svjetskoj organizaciji koja je sazvala sjednicu.

"To je potvrđeno. Predsjedavajuća SB UN Nigerija poslala je obaviještenje po kom će susret biti održan u 16 sati", rekla je ataše za štampu stalnog predstavništva Litvanije Ruta Jazukevičute.

Prema njenim riječima, izvještaj o stanju na istoku Ukrajine podneće pomoćnik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Šimonović.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog