Muzika i film

457 prijavljenih bendova za ovogodišnji Jelen Demofest

Konkurs za sedmi Jelen Demofest zvanično je završen. Ove godine u trku za najprestižnije festivalske nagrade uključilo se 457 bendova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore. Stigla je čak i jedna prijava iz Mađarske.

Izvor: Frontal

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, Hrvatske i BiH, što dokazuje da ove zemlje imaju najrazvijeniju demo scenu. Iz Slovenije je stiglo 14 prijava, Crne Gore 7, a iz Makedonije 4.

"Izuzetno samo zadovoljni činjenicom da broj prijava iz godine u godinu raste, jer je to dokaz da interesovanje za festival ne prestaje. Nedavno smo uz jedno prijavu dobili mail u kojem su članovi benda istakli da je svakom demo bendu u regionu najvažnija stvar "upasti" na Demofest. Zato mi postojimo", istakla je gđa Brana Janković, direktor festivala.

Šestočlani žiri će do 15.06. preslušavati 914 pristiglih numera i ocjenjivati ih, a nakon toga će, na osnovu pristiglih glasova, odrediti kojih 30 bendova će nastupiti na Jelen Demofestu od 17. do 19. jula na još uvijek nepoznatoj lokaciji u Banjaluci. Rezultati konkursa i imena članova žirija će biti objavljeni 15.06. na zvaničnoj stranici festivala www.demofest.org.

A dok čekamo da šestočlani žiri odabere 30 najboljih koji će se predstaviti publici Jelen Demofesta u Banjaluci, otvoren je novi sistem glasanja.

Naime, organizatori su pokrenuli glasanje na oficijelnoj stranici festivala u okviru kojeg publika ima priliku da glasa za dosadašnje pobjednike festivala iz proteklih 6 godina. Situacija na vrhu liste se mijenja iz trenutka u trenutak, a prva tri benda sa najviše glasova publike dobiće priliku da u junu sviraju u Banjaluci. 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog