Kultura

Počinje 11. međunarodni festival dječijeg folklora „Vaskršnji koncert“

U Banjaluci danas počinje 11. međunarodni festival dječijeg folklora „Vaskršnji koncert“, čiji je domaćin Kulturno umjetničko društva „Mladost“, a koji će trajati do 27. aprila.

izvor: Frontal

Na festivalu će se predstaviti dječiji ansambli iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Mađarske, Bugarske i BiH.

Svečani defile povodom otvaranja festivala održaće se sutra, 24. april, u 16 časova, a kreće ispred Narodnog pozorišta RS, Gospodskom ulicom do Trga Krajine. Zatim je otvaranje festivala u 17 časova u Hramu Hrista Spasitelja. Poslije otvaranja festivala učesnici odlaze u kasarnu „Kozara“ gdje će u 19.30 časova početi svečani koncert. 

Koncerti će se održati gradovima RS: Banja Luci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu i Mrkonjić Gradu čime festival potvrđuje svoju obavezu da se predstavi svake godine u tri grada kako bi i stanovništvo van Grada Banja Luke imalo priliku vidjeti i uživati u bogatom programu koji će prirediti gostujući ansambli. 

CIOFF  je svjetska asocijacija folklora koja okuplja 92 države svijeta, sa sjedištem u Parizu, a dječiji festival folklora u Bosni i Hercegovini je član ove asocijacije. 

Festival je u proteklih 10 godina ugostio 185 dječijih folklornih ansambala i tako u Banjaluku doveo 8.000 turista.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog