Zdravlje

Banjaluka: Od 12. do 16. maja besplatni pregledi mladeža

Klinika za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Banjaluka od 12. do 16. maja organizovaće besplatne preglede mladeža i drugih promjena na koži, povodom "Euromelanoma dana" /Euromelanoma day/.

izvor: Srna

Svi zainteresovani građani mogu da zakažu besplatan pregled mladeža u Klinici za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Banjaluka na broj telefona 051/342 486, saopšteno je iz Kliničkog centra. 

Zainteresovanim građanima za besplatne preglede tokom četiri dana na raspolaganju će biti tim od devet ljekara, dva specijalizanta i medicinskih sestara Klinike za kožne i polne bolesti, u saradnji sa ljekarima Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju, Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Klinike za onkologiju, putem aktivnosti Sekcije medicinskih sestara i tehničara. 

Kampanja ranog otkrivanja karcinoma kože je prošle godine prvi put uspješno provedena u cijeloj BiH, a ove godine u kampanju je uključeno 30 javnih i privatnih zdravstvenih ustanova iz cijele BiH. 

Tokom prošlogodišnje kampanje, pregledano je više od 5.300 pacijenata, od čega 2.309 u Republici Srpskoj. 

Ljekari Klinike za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Banjaluka su za vrijeme trajanja kampanje pregledali 1.006 pacijenata. Otkriveno je 13 patohistološki verifikovanih melanoma i više od 70 ostalih karcinoma kože. 

"Euromelanoma" je evropska humanitarna kampanja prevencije raka kože s ciljem ranog otkrivanja karcinoma kože melanoma, čime se može spasiti život. 

Osim ranog otkrivanja melanoma, besplatnim pregledima kože moguće je građanima pružiti informacije o prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju raka kože. 

Besplatni pregledi mladeža i drugih promjena na koži biće organizovani od 8.00 do 18. 00 časova. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog