Muzika i film

Đurđevdanski festival dječije pjesme, 10. maja

Dvadesetprvi Đurđevdanski festival dječije pjesme Banjaluka 2014. u organizaciji RTRS održaće se 10. maja od 17.30 časova, uz direktan prenos na programima Radija i Televizije Republike Srpske.

Izvor: RTRS  

Ovogodišnji Đurđevdanski festival dječije pjesme u potpunosti će se realizovati u studijima Radio-televizije Republike Srpske, a okupiće mališane iz Rusije, Italije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnji konkurs pristigle su 43 kompozicije, a u konkurenciji je 16 kompozicija, koje će izvesti učesnici iz Italije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Srbije i BiH. 

Nagradni fond je 6.000 konvertibilnih maraka, a biće dodijeljene tri nagrade za kompoziciju, nagrada za najboljeg interpretatora, najbolji aranžman, tekst, scenski nastup i nagrada publike, a posebnu nagradu dodijeliće Udruženje muzičkih stvaralaca BiH. Petočlani stručni žiri čine istaknuti muzički umjetnici regiona Minja Subota, Lado Leš, Maja Sar, Miroslav Јanjanin i Maja Tatić. 

Svojevrstan praznik dječije pjesme, čiji je cilj afirmacija muzičkog stvaralaštva za djecu i očuvanje dječije pjesme od komercijalizacije i šunda iznjedriće šesnaest novih kompozicija namjenskih pisanih za Festival, kaže urednik redakcije festivala Dragoljub Sladojević.

Najiskrenije zadovoljstvo dugogodišnjim uspješnim partnerstvom i prijateljstvom sa Đurđevdanskim festivalom izrazio je Nenad Badnjar, predstavnik Hipo Alpe Adria banke AD Banjaluka, generalnog sponzora festivala. Јedan od dugogodišnjih pokrovitelja najrespektabilnijeg festivala dječije pjesme u regionu je i Grad Banjaluka. 

Đurđevdanski festival direktno prenosi naša medijska kuća. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog