Region

U Hrvatskoj se naplaćuje i šetnja po šumi

Hrvatske šume donijele su cjenovnike za korišćenje svih površina pod njihovom upravom, pa će se naplaćivati porodični izleti, korišćenje biciklističkih staza...

izvor: Index.hr

Kako prenosi Index.hr, prema najnovijem cjenovniku Hrvatskih šuma, ako ste se odlučili za izlet to će vas koštati 20 kuna po danu (oko 5 KM) dok je porodična tarifa 40 kuna (11 KM).

Za korišćenje biciklističkih staza u Hrvatskoj morate platiti 10 kuna (oko 2,5 KM), dok je cijena porodične dozvole za isto 20 kuna.

U cjenovniku se nalaze i cijene dozvola za sportske aktivnosti kao što je pejntbol (250 kuna po grupi - nešto iznad 60 KM.), korišćenje uzletnih staza za paraglajding (50 kuna po osobi - oko 15 KM), orijentaciono trčanje (250 kuna po grupi - oko 60 KM), dozvolu za korišćenje površina s propratnim sadržajima u svrhu kulturnih događaja, što staje 1.000 kuna po danu...

Index.hr napominje da nije riječ samo o Parkovima prirode ili Nacionalnim parkovima, već o svakoj površini pod upravom Hrvatskih šuma.

Hrvatske šume već godinama naplaćuju branje pečuraka, kestena... Može se nabaviti dnevna, vikend, nedjeljna ili mejsečna dozvola, ali i može se plaćati i po skupljenom kilogramu određenih plodova.

Novina je, prenosi Index.hr, što su pored šumskih plodova, pečuraka i jestivih biljaka, u cjenovnik Hrvatske šume uvrstile i poduži spisak ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, za koje su dozvole nešto jeftinije - 10 kuna dnevna i 100 kuna sezonska.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog