EU integracije BiH

Otvaranje mogućnosti EU za studente

Novi program "EU i ti", u organizaciji Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH /EUSR/, pokrenut je s ciljem otvaranja mogućnosti EU za studente iz BiH.

izvor: Srna

Studenti na osnovnim studijama iz cijele BiH imaće priliku da tokom maja i juna više saznaju o evropskim integracijama i prilikama za studente u EU, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH. 

U programu će učestvovati 650 studenata sa 13 univerziteta u BiH, a obuhvata informativne posjete Kancelariji EUSR/Delegaciji EU u BiH i finalno takmičenje u debati za sve univerzitete koji u njemu učestvuju. 

Program se završava dvodnevnom studijskom posjetom Briselu za četiri studenta sa dva univerziteta koja pobijede u takmičenju u debati i po jednog studenta sa ostalih 11 univerziteta. 

Studenti sa Univerziteta u Bihaću prvi su juče posjetili Kancelariju EUSR/ Delegaciju EU u BiH u Sarajevu, gdje je 53 studenta i profesora razgovaralo sa zamjenikom šefa Delegacije EU Rencom Davidijem. 

"U razgovoru smo se dotakli velikog broja tema, od procesa evropskih integracija do mogućnosti školovanja koje nudi program `Erazmus plus`. Uvijek je zadovoljstvo čuti mišljenje mladih ljudi o njihovoj budućnosti i budućnosti zemlje – oni imaju razvijenu percepciju i direktni su", rekao je Davidi.

Program "EU i ti" biće nastavljen posjetama studenata sa Medicinskog fakulteta u Foči, Akademije umjetnosti Široki Brijeg i Univerziteta "DŽemal Bijedić" iz Mostara. 

Program realizuje udruženje "Vesta" iz Tuzle.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog