Region

Preminuo Miodrag Miki Rakić

Miodrag Miki Rakić bivši potpredsjednik Demokratske stranke i jedan od najbližih saradnika Borisa Tadića preminuo je danas u Beogradu poslije duge i teške bolesti.

izvor: B92

Rakić je preminuo na VMA gdje se prema pisanju medija nalazio mjesec dana.

Miodrag Miki Rakić je rođen 1975. u Žitorađi. 

Pravni fakultet je završio u Beogradu. Sredinom 90-tih postao je član Demokratske stranke. U DS je od 1996. i obavljao je funkcije predsjednika Opštinskog odbora DS Palilula, a bio je član i stalnog sastava Gradskog odbora Beograd, Izvršnog odbora stranke, stalnog sastava Glavnog odbora i sekretar Predsjedništva. 

Od 15. skupštine DS-a 25. novembra 2012, bio je jedan od potpredsjednika stranke. 

Rakić je od 2003. do 2004. bio savjetnik tadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Borisa Tadića – koji ga je, navodno, primijetio u DS-ovoj školi za političku edukaciju – a potom, od 2004. do 2012, i šef kabineta predsjednika Tadića. 

Pažnju šire javnosti Rakić je privukao tek 2010. kada je posto sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i predsjednik državnog Biroa za koordinaciju tajnih službi. 

Na posljednjim izborima bio je nosilac liste Nove demokratske stranke koju je Boris Tadić osnovao 40-tak dana pred održavanje izbora 16. marta. 

Važio je za čovjeka sa odličnim kontakitma i u vlasti i u opoziciji, a za prijatelja su ga smatrali i zemljak lider SPS-a Ivica Dačić i aktuelni premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić. 

Pripisuju mu se bitne uloge u pomirenju DS-a i SPS-a, formiranju SNS-a, hapšenju Ratka Mladića.... 

U januaru ove godine objavio je autorski tekst u Politici o prioritetima Demokratske stranke. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog