Region

Vučić se zahvalio Srpskoj na podršci

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da će Vlada Srbije, i pored teške situacije u kojoj se nalazi zemlja, učiniti sve da pomogne stanovništvu Srpske koje je ugroženo u poplavama.

"Vlada Srpske je uputila zahtjev za pomoć i mi smo obezbijedili hranu, lijekove, vreće i šta još budemo mogli", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu. 

On je zahvalio predsjedniku Dodiku na podršci koju je Republika Srpska u ovim dramatičnim danima pružila Srbiji i dodao da trenutak suočavanja sa brojem žrtava u Obrenovcu tek predstoji. 

Vučić je zahvalio i hiljadama Beograđana i ostalim građanima Srbije koji su se odazvali apelu Vlade da se pridruže odbrani Šapca, istakavši da su oni junaci ovog vremenena i prave patriote koji su pokazali koliko se voli zemlja. 

On je napomenuo da je u prvim časovima poplava na dobrovoljačkim punktovima bilo organizacionih problema, ali da je akcija dizanja nasipa kod Šapca uspješno okončana tokom noći i da vjeruje da Sava neće probiti nasipe. 

"Podigli smo nasip na 7,3 metra, a dosadašnja maksimalna vrednost je bila 6,8 metara. Mislim da će Šabac izdržati. U svakom slučaju, velik posao je obavljen. Momci na nasipima su junaci Srbije i pokazali su da naša zemlja ima budućnost", naglasio je Vučić. 

On je posebno zahvalio ruskim specijalcima koji su, kako je naveo, iskazali nadljudsku hrabrost i obučenost u spašavanju ljudi u Obrenovcu, kao i vladama Bugarske, Slovenije, Austrije i NJemačke, koje su poslale pomoć. 

On je apelovao na građane poplavljenih područja da sarađuju da bi se izbjegle fatalne posljedice i ponovio da će svaki oblik zloupotrebe tragedije biti na oštar način sankcionisan. 

"Voda za piće u Beogradu je ispravna, a biće sankcionisan svako ko je plasirao netačnu informaciju i zaradio na nevolji ljudi", rekao je Vučić. 

On je ukazao da postoje oni koji prirodnu katastrofu žele da prikažu kao odgovornost države i naglasio da to neće dozvoliti, jer su, kako je rekao, svi državni organi maksimalno angažovani da se katastrofa prevaziđe i ublaži.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog