Vijesti

Volonteri se uključili u akciju čišćenja kuća

Grupa od 100 volontera neformalne grupe "Mladi Modriče" i 60 studenata Univerziteta u Banjaluci učestvuju danas u akciji čišćenja kuća zahvaćenih poplavama u naselju Dobor u Modriči.

 

Student Šumarskog fakulteta u Banjaluci Nenad Ostić izjavio je Srni da je učestvovanje studenata u akciji čišćenja poplavljenih kuća u Doboju, Modriči, Derventi, Brodu, Šamcu i drugim ugroženim gradovima organizovao Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci. 

On je naveo da studenti smatraju da je današnje angažovanje mali doprinos akademske zajednice u otklanjanju posljedica nezapamćenih poplava na ovim prostorima. "Činimo humano djelo i drago nam je što ćemo sa mladim iz Modriče pomoći unesrećenim ljudima u Doboru", rekao je Ostić. 

Podršku za akciju mladima iz Modriče pružili su sveštenici crkava Uspenja presvete Bogorodice iz Modriče i Pokrova presvete Bogorodice iz naselja Višnjik. 

U naselju Dobor poplavljeno je svih 200 domaćinstava, juče je u ovom mjestu puštena voda u vodovodnu mrežu, a u toku je popravka puteva, elektro i telefonske mreže. 

Komunalno preduzeće "Modriča" će danas i sutra odvoziti čvrsti otpad uklonjen iz kuća, pokupiti leševe uginulih životinja i drugi otpad koji je naplavila rijeka Bosna. 

Nakon ovih aktivnosti, stručne službe Doma zdrava Modriča obaviće dezinfekciju i dezinsekciju kuća i pomoćnih objekata.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog