Banja Luka

Banja Luka: Izrade socijalne karte poplavljenih

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Lazarevo danas je anketirano 1.660 poplavom ugroženih domaćinstava radi izrade socijalne karte, potvrdio je Srni komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović poslije večerašnje sjednice Štaba.

izvor: Srna

"Sutra će 29 timova koje ćemo poslati na teren popisati ostatak područja koja su bila zahvaćena poplavom", najavio je Gavranović. 

On je dodao da su angažovani zaposleni u Gradskoj upravi na unosu tih podataka u centralnu bazu koja će služiti za sve dalje aktivnosti i kontakte sa ugroženim stanovnicima radi planiranja i raspodjele pomoći i prioriteta koji će biti definisani u sanaciji ovih prostora. 

"Mislimo da je to vrlo dobro kao polazna osnova da sačinimo socijalnu kartu ugroženih domaćinstava u poplavama", rekao je Gavranović. 

On kaže da će na poplavljenim područjima biti formirani timovi koje će činiti predstavnici mjesnih zajednica, Boračke organizacije, organizacija poginulih boraca, penzionera, socijalnih radnika i Gradske uprave. Oni će na terenu koji je bio ugrožen poplavom dalje raditi na distribuciji pomoći, snimanju potreba, te pripremanju i planiranju sredstava da se te potrebe mogu i realizovati u okviru materijalnih mogućnosti. 

Gavranović je naveo da je održavanje čistoće u gradu danas preuzelo komunalno preduzeće "Čistoća" koje je odgovorno da u narednih 10 dana obavlja vanredan odvoz kontejnerskog smeća na lokacijama zahvaćenim poplavama. 

"Timovi za dezinfeskciju će raditi još sutra i prekosutra, a prema informacijama koje sam večeras dobio, mislim da bi taj proces morao biti završen sutra, najkasnije prekosutra", rekao je Gavranović i dodao da bi time asanacija grada bila u potpunosti završena. 

On je ponovio da je Gradski štab za vanredne situacije Banjaluka predložio sinoć Vladi Republike Srpske da se saglasi sa stavljanjem van snage odluke o proglašenju vanredne situacije, jer je procijenjeno da su se stekli uslovi za normalno funkcionisanje lokalnih institucija. /kraj/bv/ljlj 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog