Vijesti

Visok stepen solidarnosti mladih sa javnih univerziteta

Studenti univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu pokazali su proteklih dana visok stepen humanosti i solidarnosti, pomažući u sanaciji područja pogođenih poplavama, izjavio je predsjednik Unije studentata Republike Srpske Predrag Govedarica.

On je danas u Doboju, prije početka velike studentske radne akcije, istakao da je ponosan na studente, koji su proteklih dana pomagali ugroženom stanovništvu Srpske. 

Govedarica je naveo da su službe Saobraćajnog fakulteta u Doboju potpuno uništene, te da će studenti, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, biti raspoređeni tako da, osim pomoći institucijama, budu na raspolaganju i domaćinstvima kojima je to potrebno. 

"Danas smo u Doboju i Šamcu, a i dalje ćemo pomagati i odazvati se svakom pozivu", rekao je Govedarica i napomenuo da je na zavidnom nivou saradnja studenata sa lokalnim zajednicama i stanovništvom ugroženom poplavama. 

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji danas prisustvuje studentskoj radnoj akciji u Doboju, kao i firmama koje su dostavljale hranu i piće za studente, te pozvao stanovništvo Srpske da podrži Fond solidarnosti. 

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Mladen Amović rekao je da je proteklih dana u radnim akcijama pomoći ugroženim područjima učestvovalo 2.500 studenata sa banjalučkog Univerziteta. 

On je dodao da je proteklih dana formirana studentska brigada uz podršku kriznog štaba Univerziteta, a koju čine sve studentske organizacije ovog univerziteta. 

Amović je napomenuo da je više hiljada studenata čistilo Doboj i da su od nadležnih dobili pohvale, jer je urađen veliki posao. 

"Od prvog dana katastrofe, mi nismo mogli ostati ravnodušni, samoinicijativno smo se organizovali i dobili podršku od Republičkog štaba za vanredne situacije, a formiran je i Krizni štab Univerziteta u Banjaluci, koji nam je davao logističku podršku, koja nam je omogućila da realizujemo ove akcije", kaže Amović. 

Prema njegovim riječima, studenti sa banjalučkog Univerziteta do sada su učestvovali u radnim akcijama na teritoriji Banjaluke, Čelinca, Prijedora, Modriče, Šamca, Doboja. 

"Plan je da se akcije nastave. U ljetnom periodu planiramo da se opet organizujemo i damo podršku obnovi Republike Srpske i pomoći našem narodu", rekao je Amović. 

Ukupno 600 studenata sa dva javna univerziteta u Srpskoj učestvovaće u akciji čišćenja poplavljenih objekata i javnih površina u Doboju i Šamcu.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog