EU integracije BiH

Otvoren EU Info centar u Sarajevu

U Sarajevu je juče otvoren EU Info centar koji će pružati informacije o Evropskoj uniji, njenim institucijama i politici, saopštila je Delegacija EU u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen i načelnici devet opština potpisali su danas i Memorandum o saradnji u okviru projekta koji finansira Evropska unija "Podrška EU uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (EUSESBI)".

Reč je o opštinama Bihać, Brčko, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Ljubuški, Novi Travnik, Mostar, Orašje i Teslić.

Vođa projekta EUSESBI Vilijam Luis (William Lewis) izjavio je da je potpisivanjem Memoranduma o saradnji devet opština BiH uspostavljen formalni mehanizam saradnje s EUSESBI projektom za izvođenje studija izvodljivosti za projekte poslovne infrastrukture.

EUSESBI projekti imaju kombinovani potencijal da zajedno stvore približno 11.000 novih radnih mesta širom BiH i da doprinesu jednom od najvažnijih zadataka u BiH, a to je obnova ekonomije, rekao je Luis.

On je dodao da je devet opština odabrano tako što su pokazale najveći potencijal za izradu finansijski unovčivih projekata.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog