Region

Srbija: Donatorska konferencija u julu

BEOGRAD - Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio najavio je da će donatorska konferencija za obnovu poplavljenih područja na regionalnom nivou, koju organizuje Francuska u saradnji sa EU, biti održana u julu.

"Pripreme za ovu konferenciju napreduju u saradnji sa EU i ona će biti održana u julu", rekao je Denio na prijemu povodom 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata, kojem je prisustvovao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Denio je rekao Tanjugu da tačan datum i mesto održavanja konferencije još nisu precizirani.

On je, u obraćanju zvanicama, podsjetio da se Nikolić nedavno u Parizu dogovorio s francuskim predsjednikom Fransoa Olandom da Francuska inicira donatorsku konferenciju, koja je, prema njegovim riječima, dokaz da francusko-srpsko prijateljstvo ima korene u istoriji, ali i da se projektuje u zajedničkoj budućnosti sve tješnjeg savezništva u okviru evropske porodice.

Nikolić je zahvalio Francuskoj na pomoći Srbiji tokom poplava i posebno Olandu na ličnom angažovanju da organizuje donatorsku konferenciju za obnovu.

Ta konferencija je, prema njegovim riječima, očekivan i prirodan napor prijatelja, na kojem će Srbija uvijek biti zahvalna.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog