Mundijal 2014

Engleska-Italija 1:2 (1:1)

Poraz Engleza od Italijana , i nije toliko razočaravajući. Naime Roj Hodžon je napokon uveo nešto novo u već decenijama monotonu reprezentaciju "tri lava".

Englezi su igrali tako , kao da su u toj noći poraza, htjeli da stvore jedan potpuno novi imidž. Sve su dali u smislu napada,ponudili nova rješenja nesvojstvena njima. Sterlin i Staridž su bili konstantna prijetnja , imali su adekvatnu pomoć od Hendersona i Džerarda...

Ali sve je palo u pet minuta, odlučujućim golom Balotelija.

Ima "Gordi Albion" itekako pravo da se nada pobjedi u sljedećoj utakmici protiv Urugvaja.

Ako se isprave greške posljednje linije tima doći će sve na svoje mjesto.

Roj Hodžosn je na premijernoj utakmici ,bez obzira na poraz sklonio oznaku konzervatizma sa engleske reprezentacije.

Sada je svijet italijanski , obojen u azurnu boju. Razloz, pobjeda u evropskom klasiku, prelijepim golovima Merkizija i Balotelija. I to nad Engleskom koja daje nazanake modernog fudbalskog shvatanja. Ipak prekaljeni taktičar Prandeli, nadmudrio je svog kolegu sa engleske klupe.

Zapanjujće dobre su bile performanse Kandreve i golmana Sirigua, kao i Darmijana. Niti jedan od ovih fudbalera nije projektovan da počne utakmicu zbog izostanaka "važnijih" igrača , ali se to nije osjetilo-naprotiv. Sa takvim igračima , i prvegov na terenu "maestrom " Pirlom , i opet "smrtonosnim Balotelijem, engleskoj je samo ostalo da položi oružje i pruži ruku boljem.

Nakon pobjede Italijana i poraza Urugvaja od Kostarike, Italijanske šanske su toliko porasle da su sada prvi favoriti  za prolaz dalje. Prosto rečeno "Calcio" je neuništiv!

Piše: Srđan Šekara

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog